Gastronomía local

//Gastronomía local
Gastronomía local2018-08-04T11:01:39+00:00

Á hora de xantar ou cear, pescados e mariscos recién capturados constituen a base da gastronomía local, puro olor e sabor a mar:

Son receitas de pescado típicas de Cedeira o Rape con chícharos (rape á cedeiresa), chocos recheos, bonito en salsa, merluza en salsa verde ou o pastelón de Cedeira (un tipo de empanada feita con hojaldre en lugar de masa de pan, e rechea con bonito, bacallau con pasas, congro …)

Falando de mariscos e tendo en conta a fama internacional do percebe propio das nosas bravas costas”, non poden esquecerse tamén as centolas, os lubrigantes, as nécoras, ou os berberechos da Vila.

Para rematar, no postre, unhas deliciosas e típicas “Eses”, sabrosas galletas coas que rematar o menú, ou os brazos de xitano cos máis variados recheos…

Estas e outras delicias forman parte de xeito habitual das cartas dos locais de hostalaría da Vila, coa mellor materia prima directa do mar ao prato, e que fai as delicias dos máis esixentes comensais.

Na seguinte ligazón, pode consutar os locais de hostalaría da nosa vila:

IR Á LIGAZÓN Onde comer en Cedeira

Con esta materia prima e vivindo como se vive o mar nesta Vila, non podían faltar as festas gastronómicas coas que ensalzar os productos:

Festa da merluza de volanta: en marzo de 2018 celebrouse a segunda edición da Festa de Merluza de Volanta, organizada entre Concelllo, Confraría de Pescadores e hostaleiros. Inclúe un concurso de tapas.

Festa do Percebe: supera xa as 25 edicións, e a organización é froito da colaboración entre a confraría de pescadores e o Concello de Cedeira. Repártense unas 4.500 racións. Celébrase no mes de xullo.